Appel- en kaneel wafels recept

Laat een beoordeling achter

5 / 5. Aantal ratings: 2

Niets roept het gevoel van herfst beter op dan de combinatie van appel en kaneel. Deze appel-kaneel wafels zijn de perfecte manier om een koude ochtend te starten of als smakelijk tussendoortje. Serveer met een warme kop thee of koffie voor het ultieme comfort.

Ingrediënten:

  • 250g bloem
  • 1½ tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • Snufje zout
  • 2 grote eieren
  • 250ml melk
  • 100g ongezouten boter, gesmolten
  • 2 el suiker
  • 1 grote appel, geschild en geraspt

Benodigdheden:

  • Mengkommen
  • Garde
  • Wafelijzer
  • Rasp
  • Spatel

Bereidingswijze:

  1. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, kaneel en zout.
  2. In een andere kom, klop de eieren met de melk, gesmolten boter en suiker.
  3. Voeg de natte ingrediënten bij de droge en meng tot een glad beslag.
  4. Roer de geraspte appel door het beslag.
  5. Bak de wafels in een voorverwarmd wafelijzer tot ze goudbruin zijn.
  6. Serveer warm, eventueel met een extra snufje kaneel en ahornsiroop.