Kaas- en kruidenwafels recept

Laat een beoordeling achter

5 / 5. Aantal ratings: 2

Een verrassende twist op de klassieke wafel: hartige kaas- en kruidenwafels. Ideaal als brunch of lichte lunch, geserveerd met een frisse salade ernaast. Deze wafels zijn een perfecte balans van smeuïge kaas en aromatische kruiden, een genot voor elke liefhebber van hartige gerechten.

Ingrediënten:

  • 225g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 2 grote eieren
  • 250ml melk
  • 100g ongezouten boter, gesmolten
  • 150g geraspte kaas (bijvoorbeeld cheddar of gouda)
  • 1 el fijngesneden verse kruiden (bijvoorbeeld bieslook, peterselie, dille)

Benodigdheden:

  • Mengkommen
  • Garde
  • Wafelijzer
  • Spatel

Bereidingswijze:

  1. Meng in een kom de bloem, bakpoeder en zout.
  2. Klop in een andere kom de eieren met de melk en gesmolten boter.
  3. Voeg de natte ingrediënten bij de droge en meng tot een glad beslag.
  4. Roer de geraspte kaas en fijngesneden kruiden door het beslag.
  5. Bak de wafels in een voorverwarmd wafelijzer tot ze goudbruin en krokant zijn.
  6. Serveer warm, eventueel met een extra schepje zure room of een frisse salade ernaast.